Papirisolering med papiruld Climatizer Plus®

CE-Mærket Papiruld kl. 38 Climatizer Plus® 


Hvad er Climatizer Plus? Papiruld fremstilles af gamle aviser uden tilsatte giftige farver, og som ellers skulle være smidt ud - der er altså tale om et genbrugsmateriale. Det gør det ikke mindre godt. Papiruldet fremstilles i en maskine som er meget mindre resourcekrævende end produktionen af f.eks. mineraluld(glasuld, stenuld osv.) - man får faktisk alle fordelene ved at bruge Papiruld:
 

Målte lambda værdier ved Climatizer Plus®


Lambda garanti værdi                                  λ = 0,038 W (m*K)

 Lambda10 målt værdi                                  λ10 < 0,037 W (m*K)


Læs datablad med disse værdier for Climatizer Plus (pdf, tysk)

   


 

Bestil et tilbud her

 

 


Før-billede af et loft uden papirisolering

Førbillede af et loft der er isoleret med stenuld

Før-billede af et loft, der endnu ikke er isoleret med papiruld - loftet her har været isoleret med stenuld. Stenuld er vanskeligere at arbejde med.


Efter-billede af et loft med papirisolering

Efter-billede af et loft der er blevet isoleret med papiruld

Efter-billede af et loft der er blevet isoleret med papiruld. Et solidt lag af papiruld dækker loftet og isolere meget effektivt. Papiruld er brandhæmmende og tiltrækker ikke skadedyr.

 1. Må bruges på klasse 2 beklædning

Læs mere under teknisk dokumentation.

Som noget helt unikt må Climatizer Plus bruges på klasse 2 beklædning i parcelhuse, da det er så brandhæmmende som det er. Det har hidtil ikke været muligt at isolere f.eks. et typisk træloft direkte med papiruld grundet brandfare. Vores materiale Climatizer Plus ( Papiruld )brænder ikke, smelter ikke og udgør derfor ingen risiko ved brand. Hvad der præcist er klasse 2, kan man læse specifikt i dokumentet "Beklædning af vægge og lofter", nederst side 2.

2. Miljøvenligt produkt

Vores papiruld fremstilles udelukkende af gamle aviser og produceres i en maskine som ikke sluger oceaner af energi før produktet er færdiggjort.

3. Billigt

Papiruld er selvsagt meget billigt at fremstille, da det til dels ikke er resourcekrævende at producere, og laves af råmaterialer som ellers var blevet brændt og genbrugt.

4. Brænder ikke

Papiruld er mindst lige så brandhæmmende som stenuld, som påvist af Dansk Brandteknisk Institut. Denne fordel opstår når de naturlige cellulosefibre blandes med salter, som giver den brandhæmmende egenskab.

5. Rådner ikke

Papiruld tilsættes en naturlig forbindelse af bor, ilt og natrium(borax), som gør, at materialet bliver uforgængeligt og man undgår helt angreb af råd og svamp. Dette gavner samtidig den brandhæmmende egenskab.

6. Nemt at arbejde med

Materialet Papiruld er uhyre nemt og hurtigt at arbejde med. Dels klør det ikke som stenuld har for vane, men samtidig behøver man ikke transportere noget materiale gennem huset, da man blot kan føre Papiruld i en slange til det sted, hvor papirulden skal sprøjtes på. Papirisolering er uhyre enkelt og effektivt.

7. Ingen skadedyr

Borax som bruges til at imprægnere papirulden gør materialet så tørt, at traditionelle skadedyr ikke kan leve i det. Denne kvalitet gavner også den brandhæmmende virkning.

8. Bedre indeklima

Papiruld tillader fugt at passere naturligt uden tab af isoleringsevne, og du kan derfor ofte undvære dampspærrer(undtaget i vådrum). Det bidrager til et mere naturligt indeklima. Papirisolering er fremtiden.
 Ofte stillede spørgsmål om Papiruld

Er papirisolering nyt eller har man brugt papiruld i mange år?

Papiruld har eksisteret i ca. 60 år. Med øget bevidsthed om at være miljøansvarlig og reducere omkostninger til energi og den lethed, hvormed det kan installeres på svært tilgængelige områder, boligejere, arkitekter, ingeniører og håndværkere har opdaget, at papirulden er en overlegen tilgang til de traditionelle glas eller mineralfiber isolering .

Er det mere miljøvenligt at isolere med papiruld?
 
Vores papiruld fremstilles udelukkende af gamle aviser og produceres i en maskine som ikke sluger oceaner af energi før Papirulden er færdiggjort.
 
 
Er papiruld brændfarligt? Det er jo lavet af avis.
 
Papirulden er behandlet med ikke-toksiske stoffer, der absorberer ilt at kvæle flammen, der kræver ilt til at brænde. Papirulden smelter ved en meget høj temperatur og er faktisk betragtes som et brandhæmmende.


Kan man lydisolere med papiruld?

Ja. Papiruld har fremragende egenskaber til forbedring af støjdæmpning i vægge, gulv og loft konstruktion.
De tætte fibre i papirulden og dens naturlige evne til helt at fylde uregelmæssige og små hulrum op, giver en fantastisk god isolering og er meget støjdæmpende.
 

Kan jeg selv isolere med papiruld?

Ja. Du skal bruge en maskine som blæser isoleringen ind. eksempelvis gulvet eller i væggene. For at opnå det bedste resultat er det vigtigt, at du bruger det rigtige udstyr. Den samlede effektivitet af enhver isolering er direkte knyttet til kvaliteten af installationen.Er papiruldsisolering mere effektivt end traditionel glasfiber isolering?

Ja. Fordi papiruld isolerer bedre end andre traditionelle materialer og er samtidig priseffektivt og miljøvenligt.
 
Er det dyrt at isolere med papiruld?

Nej det er det ikke, der er nemlig mange penge at sparer ved at bruge papirisolering.
Se vores priser her

hvordan vi blæser papiruld ind i en etageadskillelse


Isolering af etageadskillelse med papirulds isoleringsmaskine.
Når man skal isolere en etageadskillelse kan det med gammeldags isoleringstyper være svært at komme til, hvorfor papiruld er det oplagte alternativ, da dette blæses ind, ved et simpelt indgreb fra husets ydervæg.

Her viser vi hvordan vi isolere med papiruld på et loft

Uanset om du skal lave ny isolering, eller har en eksisterende isolering med glas- eller stenuld, er der god matematik i, at lave efterisolering af loft med vores materiale. Det udløser en øjeblikkelig fortjeneste på din varmeregning som vil falde med det samme. Denne effekt forstærkes blot yderligere, hver gang regeringen sætter energi-afgiften op.

Du kan også gå videre til den officelle Climatizer.dk 

Modtag et gratis tilbud på isolering