Iso Arctic® - EPS med grafit

Rapport fra DTU


Danmarks Tekniske Universitet
Institut for Byggeri og Anlæg.

Vi kender allerede idag til en videreudvikling af EPS
(Iso Arctic) (isoleringpriser.dk), i form af tilsat grafit, hvilket har minimeret varmeledningsevnen med 20 %.

På baggrund af dette anses det ikke for værende
urealistisk at nå en forbedring på yderligere 20 % mod 2020, hvilket vil svare til en
varmeledningsevne på 0,024-0,026 W/mK.

20% bedre isolering

 
Et af de mest udbredte isoleringsmaterialer har traditionelt set være normal styropor eller EPS(også kaldet (Flamingo)) – vi har forbedret dette materiale betydeligt ved, at tilsætte grafit. Det giver en tekstur og fleksibilitet der er identisk med almindelig styropor/EPS, men som har en markant højere evne til, at reflektere infrarød varmestråling(som typisk har givet problemer). Vi kalder produktet Iso Arctic®.
 
Det giver enten en bedre isolering, eller en mulighed for, at bruge en tyndere mængde materiale, og det er der gode muligheder i. Hvis du har et hus med tynde vægge, kan det nu lade sig gøre, at få en endnu bedre isolering med dette materiale. Omvendt, hvis du har vægge som har en tykkelse der tillader at isolere med normal EPS, kan du altså få op til 20% bedre isolering uden, at det skal fylde mere – og prisen for materiale+arbejdstid er ca. den samme, så der er store besparelser at hente.

Bedre muligheder
 

Med opfindelsen af Iso Arctic® kan man spørge sig selv: giver det ikke fornyede muligheder i forhold til lavenergibyggeri og traditionel isolering? Svaret er entydigt: jo! Det giver utroligt mange muligheder. Både i forhold til større miljøvenlige byggeprojekter, men især også helt ned til den enkelte husejer, der kan vælge, at spare en masse af sin egen varme ved, at anvende dette materiale. Den særlige fordel dette produkt har skyldes, at der skal bruges 20% mindre end traditionel Isolering. Nyt miljøvenligt byggeri er normalt presset på størrelsen, da standard kravene er så høje, at man skal lave meget tykke mure med små vinduer. Med dette materiale kan man få nogle huse som er meget slankere, men stadig yder den samme grad af isolering.

 

En renere fremtid

 
Med et øget pres for, at reducere drivhusgasser og energispild er det vigtigt, at se på muligheder og løsninger i stedet for, at fokusere på de negative konsekvenser. Hvad kan vi selv gøre? Vi kan faktisk gøre meget. Regeringens har bl.a. indført højere og strammere krav til energiforbruget for nybygning og ombygning. Dette resulterer efterfølgende i større krav til udvikling af materialer og til selve byggebranchen. Det skaber en stærk grobund og mulighed for, at der bliver sat gang i den rigtige udvikling – således er vores EPS med grafit et produkt af kravet om et bedre isoleringsmateriale til en god pris. Der er faglig bred enighed om, at reduktionen af Co2 spild fra bygninger er et af de steder hvor det vil være mest effektivt at spare på Co2 udledningen, og for at opnå dette, har vi brug for bedre isolering.

En isolatør er ved at opfylde en hulmur med Cyclepro

En bedre økonomi

 
Udover at skåne miljøet, er der også en gevinst at hente på varmeregningen. Hvis du i dag har traditionel isolering, vil du kunne skifte til samme mængde af EPS med grafit, og reducere varmetab med op til 20%. Det betyder, at en investering i denne type isolering vil have tjent sig selv hjem efter 2½-3 år i mange tilfælde.

Læs mere om Iso Arctic® eps med grafit og 20% bedre isoleringsevne.

 

 

Bestil et tilbud her

 

Modtag et gratis tilbud på isolering